mobil:+36 30 931 7749  |  tel: +36 23 781 183  |  email: info@szigep.hu

müködési elv

 

 

 

 

 

 

                                               

 

 

 

 

   

     

   

                                               

 

AMIT A SZIG-ÉP KFT. A MEGRENDELŐINEK NYÚJT

 

- Rendszeresen fejlesztett és karbantartott, magas színvonalú, a világpiacnak megfelelően korszerű gép- és szerszámpark az irányított vízszintes fúrási (hdd) munkák kivitelezésére.
- Tervezőink nagy körültekintéssel javasolnak környezettudatos és egyben költség hatékony megoldásokat a legbonyolultabb közműhálózat kiépítésére is.
- Magas munkatapasztalattal rendelkező fúrómesterek, akiknek a szaktudását nemzetközi fórumokon folyamatosan tovább képezzük.
- Jól kipróbált háttércsapat, akik alkalmasak az irányított vízszintes fúrás természetéből fakadó gyors, alapos és szakszerű problémamegoldásra.   

 

                      

 

IRÁNYÍTOTT VÍZSZINTES FÚRÁS (HDD)
A SZIG-ÉP KFT. FŐ PROFILJA

Az irányított vízszintes fúrás az új közművezeték-hálózat létesítésének kitakarás nélküli, gyors és hatékony építési módja.

Az irányított vízszintes furás (HDD) egy 3 lépcsős fúrási technológia, melynek elvi működését a rajzokon röviden végig követhetjük.

Első lépésként egy viszonylag kis átmérőjű, viszont precíz irányú pilot furat kerül kialakításra.

Második lépésben a furatot a megfelelő méretre bővítjük (ez akár több ismétlődő műveletet is jelenthet).

Végül pedig a haszoncső kerül behúzásra, ami a későbbiekben a közművezeték házaként funkcionál.

bővebben...

 

  

AZ ALAKALMAZÁS JELENTŐSÉGE ABBAN REJLIK, HOGY...

Különösen előnyös ez a technológia nagy forgalmú utak, illetve vasútvonalak alatti csővezetékek fektetésénél, mivel forgalomterelés és útlezárás nem szükséges. Folyók, patakok keresztezésénél szinte már csak az irányított vízszintes fúrási technológia jöhet számításba, mivel a meder keresztezés mélységét tetszőlegesen választhatjuk meg és ez nem jelent többlet költséget.

A kivitelezés ideje lényegesen csökken. bővebben...

    

A kiemelt jelentőségű természetvédelmi területek, nemzeti parkok területén, Natura 2000 által védett területek keresztezésénél is az irányított vízszintes fúrás, mint alternatív lehetőség jöhet számításba. Hiszen a földfelszín feletti ökoszisztémát egyáltalán nem, vagy csak elenyésző mértékben, és akkor is csak nagyon rövid időre botja meg. bővebben...

     

Mesterséges környezetben, melyeket drága burkolattal láttak el, költséghatékonysága miatt szintén megfontolandó az irányított vízszintes fúrás technológiája, mivel a díszburkolatok nem kerülnek megbontásra, ezért a visszaépítésükről sem kell gondoskodni.

     

Gépparkunk korszerűsége, folyamatos fejlesztése, fúrómestereink szakképzettsége, álandó továbbképzése rendkívül hatékony és alapos munkamenetet eredményez.

Jelenleg 6 különböző nagyságú géppel végzünk irányított fúrásokat, 30m-től 1000m hosszúságig, 63-1200mm csőátmérőig. bővebben...

 

 

 
 

 

                                                                                                                                                         

 

 

mobil:+36 30 931 7749  |  tel: +36 23 781 183  |  email: info@szigep.hu